Jamel McLean pred potpisom za Sassari

Veliko pojačanje za tim sa Sardinije

Jamel McLean pred potpisom za Sassari

Iako su oči svjetske košarkaške javnosti uprte u Mundobasket koji za 4 dana počinje u dalekoj Kini, klubovi širom Europe počinju s pripremama i sastavljaju rostere za predstojeću sezonu.

Talijanska momčad Dinamo Sassari na pragu je da u svoje redove dovede sjajno pojačanje. Jamel McLean 31-godišnji američki krilni centar u uznapredovaloj je fazi pregovora s klubom sa Sardinije i kako stvari stoje do potpisa ugovora dijele ga samo formalnosti.

McLean iza sebe ima sjajnu europsku karijeru nakon što 2011. godine nije izabran na NBA draftu i kada je pristupio belgijskom klubu Leuven Bearsima. Ovaj čvrsti i iznimno pouzdani košarkaš kasnije je nosio dresove Oostendea, Telecom Bonna, Albe, Olympiacosa, Milana a posljednju sezonu igrao je za ruski Lokomotiv Kuban s prosjecima od 10.3 poena i 4.7 skokova u Eurocupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi