James Bell na izlaznim vratima Cedevite
James Bell

U klub došao kao veliko pojačanje

James Bell na izlaznim vratima Cedevite

James Bell veliko ovoljetno pojačanje hrvatskog košarkaškog prvaka KK Cedevite iz Zagreba na izlaznim je vratima zagrebačkog kluba. Bell je došao u klub pred početak ove sezone iz turske Darussafake kao veliko pojačanje.

Bell je s turskim timom prošle sezone osvojio Eurocup i bio važna karika u rotaciji kod Davida Blatta. Ove sezone bilježio je solidnih 15 poena u prosjeku u ABA ligi dok je u Eurocupu zabijao prosječno 10.9 koševa.

James Bell nije izabran na draftu 2014 godine na koji se prijavio a potom je došao u talijansku Vanoli Cremonu. Prije dolaska u Darussafaku igrao je još za izraelski Hapoel Holon i francuski SLUC Nancy. Nije navedeno koji su razlozi razlaza kluba s Bellom koji je prošao prvu čistku kada su klub napustili trener Alonso te košarkaši Benite i Magette.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi