James dočekao svojih pet minuta

James dočekao svojih pet minuta

O. Lekić

Nakon sramotnog poraza Cleveland Cavaliersa na gostovanju kod aktuelnih prvaka LA Lakersa (57:112), nekadašnja zvijezda konjanika LeBron James je dobio priliku da preko društvene mreže Twitter uzvrati udarac vlasniku Clevelanda Danu Gilbertu.

James je odlučio u julu prošle godine da napusti Cleveland i kao slobodan igrač pređe u Miami Heat. To je pogodilo Gilberta, koji je u javnosti imao šta reći o Jamesu.

Ubrzo nakon njegovog odlaska Gilbert je u otvorenom pismu navijačima saopćio da će urok pratiti Jamesa na Floridu: "Jamesa će kroz cijelu karijeru pratiti urok i neće osvojiti niti jedan naslov prvaka. Takva je njegova sudbina. Prije će to uspjeti Clevelandu nego samoprozvanom kralju Jamesu''.

Nakon poraza od čak 55 poena razlike 26-godišnji košarkaš je uzvratio: "Ludilo! Sudbina uzvraća udarac. Ne možeš joj pobjeći. Nije dobro drugom željeti zlo" .

Bez sumnje je James mislio na komentare Gilberta. Nakon odlaska Jamesa iz Clevelanda konjanici su u rasulu, poraze nižu jednog za drugim, a ekipu su desetkovale brojne povrede nekih od ključnih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.