James: Došao sam po šest naslova

Miami Heat krenuo s pripremama za narednu sezonu

James: Došao sam po šest naslova

Pored prvog plasmana Cinncinati Redsa u doigravanje MLB-a nakon 15 godina vijest dana u svim američkim medijima bio je početak priprema za novu sezonu NBA lige s posebnim osvrtom na Miami Heat.

Prvi zajednički trening Dwaynea Wadea i dvojice super zvijezda LeBrona Jamesa i Chrisa Bosha privukao je pažnju američkih medija koji su pratili svaki dodir s loptom novih zvijezda tima sa Floride. U kampu Miamija vlada veliki optimizam pred narednu sezonu, ali je prisutan i oprez, jer će mnoge ekipe protiv Miamija igrati s posebnim motivom.

"Ovo je novi početak za mene. Ne osjećam se kao rookie, ali osjećam se kao da započinjem nešto novo. Neuspjeh će biti ako ne ostvarimo svoj potencijal, ako ne damo sve od sebe u svakoj utakmici. Lagani pristup može nam proći protiv slabijih, ali nam se može i osvetiti na kraju sezone, kada bude bitno", kaže LeBron James, nova akvizicija Miamija.

Chris Bosh je u Torontu bio prvi strijelac i skakač. Bosh je svjestan kako će pored Wadea i Jamesa njegov prosjek poena po meču pasti, te da će njegov glavni zadatak biti dominacija pod košem, odnosno skupljanje skokova.

"Znam da ću smanjiti broj šuteva na koš, ali to ću iskoristiti da budem prisutniji u napadačkom skoku. Moj je posao skupljanje skokova i brzi prvi pas za njih dvojicu, a onda smo u dva driblinga već do protivničkog obruča", rekao je Chris Bosh, dok je starosjedilac Dwayne Wade istakao kako će Boston biti glavni konkurent Miamija na Istoku, a Lakersi u cijeloj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti