James: Durant je zaslužio MVP nagradu

Igrač Heata hvali najvećeg konkurenta za prestižnu nagradu

James: Durant je zaslužio MVP nagradu

Do kraja regularnog dijela NBA sezone ostalo je svega desetak dana, i ovo je vrijeme kada se dodijeljuju priznanja za najbolje pojedince u regularnom dijelu.

Sjajni igrač Miamija LeBron James je četiri puta u posljednjih pet sezona proglašavan za MVP-a regularnog dijela sezone, a upravo je James jedan od najozbiljnijih kandidata za ovu nagradu i ove sezone. Međutim, James smatra da je tu nagradu zaslužio Kevin Durant.

"Mislim da je KD (Kevin Durant) odigrao sjajnu sezonu, i kada bi dobio nagradu za MVP-a, to bi bilo sjajno. Za njega, za njegovu porodicu. Odigrao je sezonu na MVP razini", izjavio je James za Miami Herald.

"Ove je sezone najkonzistentniji igrač što se tiče utrke za MVP-a. Statistika mu je također fenomenalna", istakao je James. Oba igrača ove sezone zaista imaju sjajne brojke.

LeBron James ima prosjek od 27 poena, 6,9 skokova i 6,4 asistencije, dok igrač Oklahome Kevin Durant ima nešto bolju statistiku. Durant ima 32 poena po utakmici, 7,6 skokova i 5,6 asistencija. Durant je srušio i rekord Michaela Jordana od 40 uzastopnih utakmica sa namjanje 25 ubačenih poena (Durant je stigao do 41).

Pored njih dvojice u konkurenciji za najboljeg igrača sezone još se spominju centar Chicaga Joakim Noah, te krilni centar LA Clippersa Blake Griffin. Tu je još i bek Oklahome Russell Westbrook.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.