Veliki posao 76ersa i Netsa
Foto - EPA

Završen ogroman trejd

Veliki posao 76ersa i Netsa

M. Šljivak

Philadelphia 76ersi i Brooklyn Netsi dogovorili su večeras veliku razmjenu igrača.

Novi član 76ersa postat će James Harden, a put Brooklyna će Ben Simmons, Seth Curry i Andre Drummond. Dio dogovora je i Paul Milsap koji će postati novi član Phile.

U ovom velikom poslu Netsi će dobiti i dva pika prve runde NBA drafta. Nezaštićeni pik je za 2022. godinu, a nezaštićeni za 2027. godinu.

Tako je konačno pala zavjesa na nagađanja oko odlaska Hardena iz Netsa i on će sada činiti novi veliki duo u NBA ligi sa čudesnim Joelom Embiidom.

S druge strane Netsi su dobili sjajne košarkaše. Ben Simmons je naravno najveća zvijezda, ali on mjesecima nije aktivan i to ga je koštalo oko 20 miliona dolara.

Harden je godinu dana proveo u Netsima, a ove sezone je na prosjeku od 22.5 poena, 10.2 asistencije i osam skokova po utakmici.

Promo

Top Komentari

axel42
Pa ovi iz 76 ersa nisu normalni. Brooklin ovdje super prošao. Ben Simmons, Drummond, 2 picka prve runde. Jbt Harden.
8 2
Rigel
Kakva pljacka od strane bruklina hahahahhaha
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi