James i Anthony najbolji igrači mjeseca

Zasluženo do velikog priznanja

James i Anthony najbolji igrači mjeseca

Adnan Beganović

Košarkaš Clevelanda LeBron James proglašen je za igrača mjeseca Istočne konferencije, dok je košarkaš Denvera Carmelo Anthony proglašen za najboljeg igrača mjeseca Zapadne konferencije.

James je u mjesecu iza nas sa 29.2 poena prosječno bio najbolji strijelac Istoka, a sa 8 asistencija u prosjeku bio je drugi asistent. Skakački učinak LeBrona također je bio vrhunski pa se sa 6.7 skokova u prosjeku našao pri samom vrhu najboljih skakača konferencije u novembru.

Carmelo Anthony sa prosjekom od 31 poena po utakmici trenutno je vodeći na listi strijelaca najjače košarkaške svjetske lige, a pored ovog sjajnog učinka Anthony na otvaranju sezone bilježi prosječno 6 skokova po utakmici, 3.5 asistencija i 1.5 ukradenih lopti.

Pored Jamesa i Anthonyja kandidati za najbolje igrače mjeseca bili su Josh Smith (Atlanta), Dirk Nowitzki (Dallas), Monta Ellis (Golden State), Dwyane Wade (Miami), Kevin Durant (Oklahoma City), Dwight Howard (Orlando) te Steve Nash (Phoenix).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.