James i Wade ponovo kobni za Pacerse, Miami poveo sa 2:1

Finale Istočne konferencije

James i Wade ponovo kobni za Pacerse, Miami poveo sa 2:1

Miami Heat trijumfovao je u trećoj utakmici finala Istočne konferencije protiv Indiane i tako poveo u ukupnom skoru rezultatom 2:1.

Meč koji je igran noćas završen je rezultatom 99:87 u korist Miamija koji nije baš najbolje otvorio samu utakmicu. Prvi period pripao je Pacersima rezultatom 21:14.

U drugoj četvrtini Miami dolazi do daha i uspijeva smanjiti zaostatak na četiri koša. Ključna četvrtina bila je treća. U njoj je Heat u potpunosti preokrenuo rezultat i u posljednju dionicu ušao sa plus sedam.

Četvrta četvrtina bila je stvar rutine i pripala je zasluženo Miamiju.

LeBron James ponovo je briljirao postigavši 26 koševa, dok je drugi najefikasniji igrač ponovo bio Wade sa 23 koša. Na drugoj strani bolji od ostalih bio je George sa 17 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.