James MVP sezone
LeBron je, prema ESPN-u najbolji igrač NBA

NBA nagrade

James MVP sezone

LeBron James, košarkaš Cleveland Cavaliersa, u izboru televizijske mreže «ESPN» osvojio je prestižnu nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) regularnog dijela NBA lige.

James je sa Clevelandom izborio prvu poziciju uoči play-offa, u glasanju 18 košarkaških stručnjaka osvojio je prvo mjesto.

«Svako priznanje je posebno, pa tako i ovo. U NBA ligi ima toliko sjajnih igrača da je jako teško biti najbolji. Zbog toga sam sretan, ali sam tek na pola puta. Cilj je NBA prsten koji ću, nadam se, obe godine konačno osvojiti sa Cavsima», istakao je James.

Leteći LeBron slavio je ispred Dwyanea Wadea (Miami) i Kobe Bryanta (LA Lakers).

Pogledajte kako to radi James:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.