James MVP sljedeće sezone

NBA liga

James MVP sljedeće sezone

Do početka nove NBA sezone ostalo je više od dva mjeseca, a novinari ESPN-a su već sastavili svoje liste najboljih i najgorih igrača za narednu sezonu. Preko 50 najuglednijih novinara jedne od najvećih sportskih medijskih kuća u svijetu glasalo je za svoje favorite za MVP-a naredne sezone, najbolje nove igrače lige, te za najveća razočarenja.

LeBron James bi mogao biti MVP naredne sezone, ako se ostvare prognoze novinara uglednog ESPN-a. Za King Jamesa je svoj glas dalo 35 novinara, dok je na drugom mjestu ostao Kobe Bryant sa čak 27 glasova manje.

Treći na toj listi je sjajni šuter Miamia Dwyane Wade, za koga je glasalo 6 novinara. Novinari još vjeruju Kevinu Durantu, Dericku Roseu i Dwightu Howardu, kojima su dali po jedan glas, dok se niko od ostalih igrača nije našao među odabranima.

Interesantno je bilo i glasanje za titulu "Rookie of the Year". Od novaka u ligi, novinari  najviše očekuju od prvog izbora ovogodišnjeg drafta Blakea Griffina, kome su dali 43 svoja glasa. Ostali mladići su daleko iza. Tako su James Hardin (Oklahoma) i Jonny Flynn (Minnesota) dobili samo po 3 glasa, a jedan od najboljih šutera NCAA lige Stephen Curry dobio je 2 glasa.  

Od igrača koji su ovog ljeta promijenili klubove, najveće šanse da opravda status pojačanja ima Richard Jefferson, za koga je glasalo 14 novinara, dok je na drugom mjestu veteran Shaquille O'Neal sa 8 glasova. Ronu Artestu i Vinceu Carteru vjeruje po 6 glasača, dok su se po trojica novinara svoj glas odlučili dati Shawnu Marionu, Hedu Turkogluu i Rasheedu Wallaceu.

Najviše šansi da budu među najvećim promašajima imaju Zach Randolph sa 12 glasova, Ron Artest i Raseed Wallace sa po 6, Trevor Ariza i Shaquille O'Neal sa po 4, te Vince Carter i Hedo Turkoglu sa po 3 glasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.