James prestigao Wilkinsa na vječnoj listi strijelaca

James prestigao Wilkinsa na vječnoj listi strijelaca

Cleveland je sinoć na svom terenu ubjedljivo savladao ekipu Brooklyna (107:87), a prvo ime meča bio je Lebron James sa 24 poena i 11 skokova.

Cavaliersi su tako stigli do 53. pobjede u prvenstvu, a najbolji igrač domaćih, populani King, uspio je da dođe do još jednog velikog ostvarenja. 

Naime, Lebron je tokom prve četvrtine susreta uknjižio šest poena, što mu je bilo dovoljno da dođe do 12. mjesta vječne liste strijelaca. Prethodno tu poziciju zauzimao je legendarni Dominique Wilkins sa 26.668 poena, dok je James nakon završetka sinoćnjeg meča došao do cifre od 26.689 koševa.

Lebron je ove sezone nadmašio učinke Jerry Westa, Reggie Millera, Alexa Englisha, Kevina Garnetta, Paul Piercea, Johna Havliceka i Tima Duncana, a naredni na toj listi uskoro bi trebao da bude i Oscar Robertson koji je u svojoj karijeri postigao 26.710 poena.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti