James: Sa 37 šuteva na utakmici imao bih 60-70 poena

Nakon 39 poena iz 18 šuteva

James: Sa 37 šuteva na utakmici imao bih 60-70 poena

Jedan od najboljih košarkaša današnjice LeBron James je u petak veče predvodio Miami Heat do trijumfa nad Dallasom, a popularni King James skupio je sa 39 poena iz samo 18 šuteva.

Time je najbolji igrač lige pokazao da svaki meč može lako da poput Kevina Duranta ili Carmela Anthonyja ubaci oko 40 poena.

"Dajte mi 37 šuteva i postići ću 60, 70 poena. Večeras sam postigao 39 iz 18 šuteva. Da sam imao 37, lako bih imao 60 poena", rekao James nakon utakmice.

Sjajni košarkaš Miamija nikada se nije posebno trudio da postigne mnogo poena na utakmici, više voli da ima šut na 60-70% uspješnosti, nego 60-70 poena. 

U tri posljednje utakmice James ima prosječan šut od 69%, a od početka sezone 61%, što mu je bio cilj i pred početak sezone. Trenutno u prosjeku postiže 27 poena po meču uz 6,9 asistencija i 5,6 skokova. 

Prvi strijelac NBA lige je Durant sa prosjekom od 29,3 poena, a drugi je Kevin Love sa 27,2. Prošlosezonski najbolji košgeter Anthony ima u prosjeku 26,1 poen po meču. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.