James sa zvukom sirene

NBA play-off

James sa zvukom sirene

Veliki LeBron James spasio je Cavse od drugog poraza u doigravanju jer je sa zvukom sirene postigao trojku za pobjedu nad Orlandom.

Gosti su preko Turkoglua poveli sa 95:93, da bi u preostalom vremenu (malo više od jedne sekunde) James pogodio nemoguću tricu za veliko slavlje Clevelanda i izjednačenje u seriji na 1:1.

“Znao sam da mogu poentirati. Sada je sve lakše jer bi 0:2 bilo teško stići“, kazao je najbolji igrač današnjice nakon završetka meča.

Orlando Magic se zaista pokazao kao nezgodan rival i nije slučajno što su „čarobnjaci“ eliminisali Boston Celticse, još uvijek aktuelne prvake.

Cleveland je imao u drugoj četvrtini čak 23 poena razlike, ali su se gosti preko Howarda (10 p, 18 sk.), Lewisa (23) i Turkoglua (21) vratili.

LBJ je meč okončao sa 35 poena, a postao je i treći igrač u istoriji sa najmanje 300 poena, 80 skokova i 60 asistencija u prvih deset utakmica  doigravanja.


Pogledajte šut za istoriju:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti