James u četvrtak na sastanku s Netsima

1. jula počinje bitka za Jamesa

James u četvrtak na sastanku s Netsima

Kako se bliži 1. juli, datum kada slobodni agenti mogu početi pregovore s potencijalnim novim klubovima, tako sve više pažnje u američkim medijima dobiva i LeBron James.

Na NBA tržištu je ovo ljeto okarakterisano kao jedno od najvećih u polsjednjih desetak i više godina po pitanju transfera slobodnih agenata. James je najveća zvijezda koja bi ovog ljeta mogla promijeniti klub, a pored njega tu su Amare Stoudemire, Chris Bosh, Dwayne Wade i još nekoliko sjajnih igrača i velikih zvijezda.

Prema informacijama do kojih je došao ESPN LeBron James će se već u četvrtak kada počinje rok za pregovore sastati s čelnicima New Jersey Netsa, odnosno novim vlasnikom Mikhailom Prokhorovim i manjinskim vlasniko Jay – Z-om, poznatim pjevačem i jednim od najboljih Jamesovih prijatelja. Prema istom izvoru James će se istog dana sastati i s čelnicima NY Knicksa.

Uprava Knicksa je navodno planirala organizovati neku gala večeru u New Yorku na kojoj bi se pojavile mnoge poznate zvijezde iz javnog života, ali je James odbio takvu namjeru. James je odlučio da neće ići nikome na noge, nego svi potencijalni kupci moraju doći kod njega u Akron u Ohiju, kako bi izbjegao moguće špekulacije oko novog kluba.

Generalni menader Clevelanda Chris Grant se već sastao s Jamesom, a najavio je još jedan sastanak sve u želji da zadrži Jamesa i dalje u klubu u kojem je proveo cijelu karijeru. Cleveland može ponuditi 30 miliona dolara više od bilo kojeg drugog kluba, ali je James nakon ispadanja u drugom krugu doigravanja  izjavio kako ga u ovom trenutku ne zanima novac, nego samo osvajanje trofeja.

Pred nama je vrelo ljeto kada je u pitanju NBA pijaca na kojoj bi s emogli desiti neki veliki transferi. Odmah nakon što obave razgovore s Jamesom, čelni ljudi Knicksa će razgovarati s Chrisom Boshom i Dwayneom Wadeom, od kojih bi jedan sigurno trebao završiti u slavnom klubu iz Madison Square Gardena koji se posljednjih godina nalazi u velikoj rezultatskoj krizi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti