James učitelj na terenu, Durant više od lidera

Waiters o Kingu i Durantuli

James učitelj na terenu, Durant više od lidera

E. Ganibegović

Kevin Durant i Lebron James su jedni od najboljih igrača koji su igrali košarku, a biti timski kolega sa njima je bila velika privilegija. Takvu privilegiju je imao član Miami Heata Dion Waiters. 

Waiters je imao sreću da igra i uči od najboljih igrača kao što su Kevin i King James, osvajači MVP nagrade. U razgovoru za ameirčke medije uporedio je ova dva velika igrača.

"Lebron je zaključan u igri. Košarka mu je sve. Zna kako koji igrač igra. On je učitelj učitelja, on je trener na terenu, on je učitelj na terenu i to je ono što je meni pomoglo", rekao je Waiters.

"KD je više od lidera. James je  vođa koji komunikacijom nastoji unaprijediti igru i motivisati igrače, dok KD svojom borbom i igrom želi biti primjer igračima".

"Bio sam bliži Kevinu jer me razumio. Dolazimo iz istog mjesta pa sam bio bilzak s njim. Više stvari sam naučio od Kevina jer me odmah prilikom dolaska uzeo pod svoje".

"Prije nego što sam došao u Oklahomu, on je prvi momak koji mi se javio."Dobrodošao brate, drago mi je što ćeš biti dio nas", rekao je Waiters.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi