Jamont Gordon potpisao za Galatasaray

Amerikanac pojačao tursku momčad

Jamont Gordon potpisao za Galatasaray

A. Haznadarević

Turski košarkaški velikan Galatasaray uspio je realizovati transfer Amerikanca Jamonta Gordona, koji je prije dolaska u tursku momčad nosio dresove Cibone i moskovskog CSKA.

Dvadesetpetogodišnji Gordon je potpisao ugovor na dvije godine vrijedan 2,8 miliona dolara, a u Galatu dolazi kao slobodan igrač, s obzirom na to da je prije nekoliko sedmica sporazumno raskinuo saradnju sa moskovskim klubom.

 

U protekle dvije sezone, koliko je igrao za CSKA, Gordon je uspio osvojiti titulu prvaka Rusije, te regionalne VTB lige. Pored toga, stigao je do finala Final Four turnira Eurolige, a u prošloj sezoni prosječno je postizao šest koševa, dvije asistencije i dva skoka po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.