Jarret Jack u Pelicansima

Iskusni bek pojačao konkurenciju u New Orleansu

Jarret Jack u Pelicansima

Jarret Jack je kao slobodni agent stavio potpis na ugovor s New Orleans Pelicansima. Iskusnom 35-godišnjaku ovo će biti četrnaesta sezona u karijeri a zadnju sezonu proveo je u Knicksima postižući 7.5 koševa i bilježivši 5.6 asistencija po utakmici.

Ovo je treći povratak Jacka u New Orleans a upravo u ovom gradu dok je tim još nosio naziv Hornets pamti najbolje dane svoje karijere kada je u sezoni 2011/12 zabijao sjajnih 15.6 poena po susretu.

Jack je nastupao još za Portland, Indianu, Toronto, Golden State, Cleveland, Brooklyn a iako se radi o igraču koji igra na poziciji playmakera, gdje god je igrao više se isticao realizatorskim sposobnostima nego kreacijom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi