Jason Terry još godinu dana u Rocketsima

Iskusni šuter ne napušta Houston

Jason Terry još godinu dana u Rocketsima

E. Škorić

Houston Rocketsi potvrdili su kako su postigli dogovor s Jasonom Terryjem oko novog ugovora.

Veteran Jason Terry (37) potpisao je jednogodišnji ugovor s Rocketsima, čiji će roster ostati jak na vanjskim pozicijama.

Ovaj iskusni šuter je protekle sezone nastupao za Rocketse, te je odigrao 77 utakmica, a uglavnom je šansu dobivao s klupe.

Terry je u svojoj 16-godišnjoj NBA karijeri u prosjeku ubacivao 14.8 poena po utakmici, a igrao je za Atlantu, Dallas, Boston i Brooklyn zajedno s našim Mirzom Teletovićem.

U protekloj sezoni je na 18 utakmica bio starter kod Rocketsa, a bilježio je sedam poena, 1.9 asistencija, dvije blokade i 1.6 skokova po utakmici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.