Jazvinov suigrač otkrovljenje godine
Hendrix je igrao za Alabama Univerzitet

ACB liga

Jazvinov suigrač otkrovljenje godine

Suigrač Ermina Jazvina u CB Granadi, Richard Hendrix, izabran je za otkriće godine u ACB ligi u izboru igrača, trenera, novinara i navijača.

Pred početak sezone je Amerikanac u Granadu stigao kao potpuna nepoznanica, a samo jedna sezona mu je bila dovoljna da pokaže veliki potencijal. S obzirom da Granada nije izborila doigravanje teško je očekivati da će ga uspjeti zadržati i naredne sezone.

Na drugoj i trećoj poziciji su završili Jaycee Carroll (Gran Canaria) i Fede Van Lacke (Valladolid), a prošle godine dobitnik ovog priznanja bio je Brad Oleson.

Prije dvije godine dobitnik je bio Mirza Teletović, a prije našeg reprezentativca to priznanje su dobili Ricky Rubio, Carlos Suarez, Sergio Rodriguez...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.