Jedinstvo BHT u Mejdanu "istopilo" Čelik

Liga za prvaka BiH, 1. kolo

Jedinstvo BHT u Mejdanu "istopilo" Čelik

U derbi susretu 1. kola Lige za prvaka BiH, košarkašice tuzlanskog Jedinstva BHT su savaldale zenički Čelik sa 79:66. 

Tim iz Tuzle je u ovoj sezonu ostvario skor od 12 pobjeda i niti jednog poraza, a večeras su u Mejdanu savladale sastav koji je u prvom dijelu sezone igrao u Regionalnoj ligi. Od prvih trenutaka Tuzlanke su gošćama stavile do znanja kako će u Mejdanu teško osvojiti bodove.

Nakon početnog ispitivanja snaga Tuzlanke su otišle na dvocifrenu prednost i do kraja susreta imale su prednost od 8 do 13 poena. Iskusna Azra Bećirović je ponovo bila najefikasnija u redovima Jedinstva BHT. Sa postignutih 25 poena predvodila je tim do novog trijumfa, a odličnu partiju je pružila i Zdenka Kovačević sa 21 postignutim poenom.

Inače, Kovačevićeva je jedina košarkašica koja je na parketu provela svih 40 minuta. Kod goščći sa po 20 postignutih poena najefikasnije su bile Aleksandra Vujović i Nataša Mikić.

Jedinstvo BHT 79 (24:17, 13:11, 23:21, 19:17) Čelik 66

Tuzla – Dvorana Mejdan. Gledatelja 800. Suci: Kunosić i Kasumović (Tuzla), Lakić (Bijeljina).

Jedinstvo BHT: Brčaninović, Bešić 5, M. Rahmanović 12, Galušić, Jusupović, Bećirović 25, Ikanović 2, Ahmetbegović, Kovačević 21, Alagić, I. Rahmanović 14, Brčina. Trener: Azur Sakić.

Čelik: D. Ilić 3, Čivić, Vujović 20, Novi 7, Kalušić, Jerković 8, Janković 6, Mikić 20, Popović 2, S. Ilić. Trener: Nikolina Grabovac. E.S.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.