Jedinstvo razbilo Želju u Sarajevu

Jedinstvo razbilo Želju u Sarajevu

Midhat Šljivak

U utakmici 5.kola Lige za prvaka u košarci u ženskoj konkurenciji u Sarajevu su se sastale košarkašice Željezničara i Jedinstva BH Telecom  iz Tuzle, a gošće su slavile ubjedljivu pobjedu rezultatom 76:49.

U posljednjem srazu ova dva tima u okviru četvrtfinala Kupa, Jedinstvo je teškom mukom na domaćem parketu savladalo ljutog rivala iz Sarajeva sa 86:82, pa svi ljubitelji košarke su očekivali neizvjesnu utakmicu u Sarajevu. Međutim, to u ovom susretu nije bio slučaj. Gošće iz Tuzle su bile nadmoćne na obje strane parketa i zasluženo odnijele bodove u Tuzlu.

Od prvog do posljednjeg minuta Jedinstvo je imalo prednost i niti u jednom trenutku pobjeda nije dolazila u pitanje. Tuzlanke su sva četiri perioda riješile u svoju korist i na kraju su slavile ubjedljivu i zasluženu pobjedu.

Najefikasnije u domaćim redovima su bile Dunja Prčić sa 15 poena i Jelena Čulafić sa 11 poena, dok su se kod Jedinstva samo četiri igračice upisale listu strijelaca, ali i to je bilo dovoljno da se odnese pobjeda. Zdenka Kovačević je postigla 28 poena, Azra Bečirović 26,  Irma Rahmanović 18 poena uz 14 skokova i mlada Anela Alagić postigla je 4 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.