Jedinstvo se odlučilo za FIBA Eurocup

Tuzlanke na međunarodnoj sceni

Jedinstvo se odlučilo za FIBA Eurocup

Košarkaški klub Jedinstvo na najbolji mogući način okončao je sezonu 09/10 osvojivši Kup BiH i igravši u finalu prvenstva BiH.

U narednoj sezoni Jedinstvo se vraća u evropska takmičenja, a kako sanajemo uprava se između FIBA Eurocupa i Waba lige (ženski panadan muškoj NLB ligi) odlučila za Eurocup.

Pored nastupa u FIBA Eurocupu, Tuzlanke će se nadmetati i u domaćem šampionatu. Igračice će pod vodstvom trenera Jurčenka, trenirati cijeli ovaj mjesec, a odmor je planiran za juli i početak avgusta. Kada je u pitanju dovođenje pojačanja o tome će se razgovarati u avgustu mjesecu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.