Jedinstvo se revanširalo Slobodi za poraz u Kupu

Liga za prvaka

Jedinstvo se revanširalo Slobodi za poraz u Kupu

Jedinstvo se revanširalo Slobodi za poraz u Kupu BiH Košarkašice tuzlanskog Jedinstva BHT još jednom su u Ligi za prvaka pobjedile sastav Slobode iz Novog Grada i na taj način im se revanširale za nenadani poraz na final-fouru Kupa BiH.

Večeras su u Mejdanu, pred 500 gledalaca, Tuzlanke slavile sa 69:67. Treba reći kako za tuzlanski tim nije nastupila najiskusnija igračica Azra Bećirović, ali je Azur Sakić uspio pronaći dobitnu formulu i s omjerom 6-1 faktički obezbijediti titulu viceprvaka.

Naime, Tuzlanke su još uvijek u igri za prvaka BiH, ali do trofeja mogu doći samo s pobjedom nad Mladim Krajišnikom u Banja Luci i to sa 15 poena razlike.

Najefikasnija u taboru Jedinstva BHT bila je Zdenka Kovačević sa 27 poena, a kod gošći Ljiljana Latinović je ubacila 17. Rezultat po četvrtinama: 20:18, 15:20, 13:13, 21:16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.