Jedinstvo u trileru do pobjede u Areni

Liga 4 za košarkašice

Jedinstvo u trileru do pobjede u Areni

U večeras odigranim susretima Lige 4 za košarkašice Čelik je na svom terenu izgubio od Jedinstva (69:72), dok je Željezničar bio bolji od Mladog Krajišnika sa 71:60.

Početak utakmice u Zenici pripao je u Čeliku, ali se gošće vrlo brzo vraćaju u igru i uspjevaju na pauzu otići sa 1 košem prednosti (15:16). U drugoj četvrtini viđeno je mnogo više borbe s obje strane, ali se i dalje igralo koš za koš pa trojkom Periše Tine Jedinostvo odlazi na pauzu sa 4 poena prednosti (34:38)

Treća četvrtina je uglavnom prošla u dominaciji gošći koje uspjevaju ubaciti 21 poen dok je domaća ekipa postigla tek 12 (46:59). Kraj utakmice bio je veoma paklen i borben, košarkašice Čelika su na kraju treće četvrtine zaostajale sa 13 poena, ali pred kraj utakmice krenule su žestoko na koš gostujuće ekipe i do zadnjih 10 sekundi uspjevaju da smanje rezultat na 69:72. Zadnju priliku za izravnanje imale su 5 sekundi pred kraj utakmice, ali je nisu iskoristile.

Najuspješnije u redovima Čelika bile su Jasmin Elana Dixon sa 18 pogodaka i Mehmedić Amra sa 15, a kod ekipe gostujućih Maksimović Jelena sa 17 i Zubak Martina sa 14 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.