Jedinstvu pobjeda nakon produžetka

Košarkaško prvenstvo BiH za žene

Jedinstvu pobjeda nakon produžetka

Emir Dindić

U derbi  utakmici 7. kola prve lige za košarkašice odigrana je dramatična utakmica, uzbudljiva do samoga kraja, a domaće su košarkašice na kraju uspjele slaviti tek nakon produzetaka sa 86:80.

No krenimo redom, u prvoj četvrtini Sloboda igra odličnu košarku, a iz svih pozicija pogađa raspoložena Ceca Gagić koja je bila prosto nezadrživa. Sa druge strane koliki-toliki priključak je držala Zdenka Kovačević, pa se nakon prve četvrtine odlazi na odmor uz vodstvo Slobode 13:19.

U drugoj četvrtini se bude Tina Periša i Andrea Pinter te se igra koš za koš zajedno gdje boje Slobode prvenstveno brani nezaustavljiva je Ceca Gagić, a povremeno joj se pridružuje Kovačević Alma i Božičković Ljiljana. Na isteku vremena druge četvrtine rezultat je glasio 32:37 u korist Slobode  iako ovu četvrtinu dobija Jedisntvo (19:18).

U trećoj četvrtini  ponovo smo gledali veliku borba pod koševima, a završava sa 16:14 za Jedinstvo i pa se ni nakon ove četvrtine nije nadzirao pobjednik. Ipak ni posljednji period ne donosi razrješenje. Koševima sjajne Tine Periše, odnosno sa dvije uzastopne trojke, Jedinstvo odlazi na 69:67, ali zadnji napad je za Slobodu i igračice Jedinstva odlučile su da ne prave faul, pa Vanja Vukojević polaže sa zvukom sirene za 69:69

Produžetak donosi veliko želju i jedne i druge ekipe, ali su za nijansu bile uspješnije domaće košarkašice koje trojkom Periše i polaganjem Bešić riješavaju proužetak u svoju korist (11:7) za konačnih 80:76 i veliko slavlje domaćih košarkašica  i mnogobrojnog gledališta u maloj dvorani Mejdan.

U domaćem sastavu najviše su se istakle Tina PEriša sa 27 poena, Zdenka Kovačević 19 , Andrea Pinter 15, dok kod gošći su se istakli fenomenalna Zvjezdana Gagić 37 poena (14/12 za dva poena ), Kovačević Alma sa 13 poena ( 21 skok),  Božičković Ljiljana sa 13 poena .

ŽKK JEDINSTVO Tuzla - ŽKK SLOBODA Novi Grad 80:76
13:19, 19:18, 16:14, 21:18, 11:7
Tuzla -Dvorana Mejdan , mala dvorana Gledalaca 500  Sudije : Zoran Hođžić , Mahir Kapiđžija   (oba Sarajevo)

ŽKK JEDINSTVO: Periša 27, Bešić 8 , Žunić, Dindić, Pinter 15, Maltez 2, Zubak 6 , Ferhatović , Kovačević 19, Jusufagić 3, Softić, Trumić . Trener: Jurčenko Goran.
ŽKK SLOBODA: Gagić 37, Bogojević, Nikšić, Rajilić, Mijatović, Kovačević 13, Šurlan 5, Gajić, Damjanović 2, Vukojević 6, Božičković 13, Knezević . Trener: Dupalo Miloš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.