Jefferson pojačao San Antonio Spurse

Spursi žele na vrh Zapadne konferencije

Jefferson pojačao San Antonio Spurse

Adnan Beganović

San Antonio Spursi napravili su sjajan posao za narednu sezonu. U razmjeni s Milwauee Bucksima doveli su usvoje redove Richarda Jeffersona i sada je već izvjesno da Spursi ponovo kreću u lov na Zapadne konferencije.

U zamjenu za Jeffersona Spursi su u Milwaukee poslali trojicu veterana Brucea Bowena, Kurta Thomasa i Fabricija Oberta.

Prije dolaska u Buckse Jefferson je sjajne partije pružao u New Jersey Netsima u kojima je proveo sedam sezona, a u prošloj sezoni u dresu Milwaukeea imao je prosjek od 19,6 poena po utakmici.

Na ovaj način Spursi su dan uoči NBA drafta u svoju mrežu „upecali“ kapitalca i nagovjestili povratak u vrh Zapadne konferencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti