Misteriozna smrt američkog košarkaša
Foto - Pexells

Hill pronađen mrtav

Misteriozna smrt američkog košarkaša

M. Šljivak

Nekadašnji košarkaš univerziteta UCLA, 22-godišnji Jalen Hill, pronađen je mrtav nekoliko dana nakon nestanka u Kostariki.

Hill je prije nekoliko dana nestao u Kostariki. Nažalost, nisu stigle dobre vijesti i njegova porodica je potvrdila kako je Jelen preminuo.

O njegovoj smrti se ne zna previše. Porodica je samo objavila da je njihov voljeni Jalen preminuo u 22. godini i izostavljene su informacije o razlogu smrti.

Posljednji meč u karijeri za univerzitet UCLA 208 centimetara visoki Hill odigrao je krajem januara 2021. godine. Vijest da je njegov bivši student preminuo pogodila je trenera ovog koledža Micka Cronina.

"Vijest o smrti Jalena Hilla je srceparajuća. Naše misli su s njegovom porodicom. Jalen je bio momak velikog srca s velikim osmijehom. Napustio nas je prerano", rekao je Cronin.

Razlog smrti možda treba tražiti u depresiji. Hill je 2021. godine napustio koledž tražeći odmor od svega i priznao je da je često depresivan zbog ogromne želje za uspjehom.

Oglasi

"Morao sam uzeti odmor. Bila je to teška odluka, ali morao sam. Shvatio sam da mi odmor može pomoći", istakao je Hill u aprilu prošle godine.

Istakao je kako je naučio mnogo van košarke i da živi mnogo zdravijim životom.

"Fokusiran sam na dobre stvari jer kada prolaziš kroz mentalne probleme, fokus ti je samo na tome i samo razmišljaš kako izaći iz toga. Zbog toga se ljudi trebaju fokusirati na manje stvari i uvijek treba govoriti sebi da će sutrašnji dan biti bolji i to zaista i misliti".

Tokom karijere na univerzitetu UCLA Hill je prosječno ubacivao 6.5 poena i 6.4 skokova po meču uz 54.6 posto šuta iz igre.

Oglasi