Jennings i Durant najbolji igrači protekle sedmice

Košarkaši Milwaukeeja i Oklahome najbolji

Jennings i Durant najbolji igrači protekle sedmice

Kevin Durant proglašen je za najboljeg igrača Zapadne konferencije u protekloj sedmici. Istu nagradu na Istoku je dobio Brandon Jennings. 

Jennings je vodio Buckse do omjera 3-1 u prethodnoj sedmici. Jedna od tih pobjeda bila je i protiv Bullsa u Chicagu, kada je Jennings samo u trećoj četvrtini postigao 20 poena. Prosječno je prethodne sedmice postizao 24.5 poena uz 48 % postotka šuta. Tom učinku Jennings je dodao i 6.5 skokova i četiri asistencije. 

 

Durant je vodio Oklahomu do identičnog omjera. U svakom susretu je Durant postigao preko 25 poena, a Lakersima je spakovao 42 poena. U prethodnoj sedmici prosječno je bilježio 32.5 poena uz sedam skokova i 5.5 asistencija po susretu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.