Jeremy Lin van terena do kraja regularne sezone

Slijedi operacija meniskusa

Jeremy Lin van terena do kraja regularne sezone

M. Skaka

Jeremy Lin koji je ove godine očarao navijače New Yor Knicksa propustiće ostatak sezone zbog operacije koljena.

Koljeno dvadesetrogodišnjeg Lina, koji je do početka ove sezone uglavnom sjedio na klupi nije izdržalo tempo vrhunskih NBA utakmica, pa će se on morati podvrgnuti artroskopiji meniskusa što će ga udaljiti sa terena oko 6 sedmica.

"To je veliki udarac za nas.", rekao je trener Knicksa Mike Woodson. "Lin je taman izrastao kao igrač."

Linovo koljeno popustilo je nakon susreta sa Detroitom 24. marta, a tim iz New Yorka pokušao je odgoditi operaciju nakon završetka sezone, međutim, tretman koji je Lin primao nije davao rezultata, pa je artroskopija neizbježna.

"Zaista ne mogu mnogo toga uraditi.", rekao je Lin na press konferenciji povodom operacije. "Ne mogu se brzo kretati, niti mogu skočiti. Sasvim je jasno da timu ne mogu pomoći osim ako ne napravim ovu operaciju.", dodao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.