Jerry Stackhouse potpisao za Netse

Jerry Stackhouse potpisao za Netse

M. Šljivak

Brooklyn Netsi potpisali su danas i jednogodišnji ugovor sa NBA veteranom Jerryjem Stackhouseom.

Stackhause (198cm, 37 godna) u Netse stiže kao slobodan igrač, a posljednju sezonu je proveoo u dresu Atlanta Hawksa u kojim je igrao veoma malo, te je postizao svega 3,6 poena u 30 utakmica za Hawkse.

 

U NBA je Stackhaouse stigao 1995. godine kada su ga trećim pikom sa univerziteta Norh Carolina izabrali Philadelphija 76ersi. Prozvan je novim Michaelom Jordanom i na početku NBA karijere je oduševio sve sa 19,2 poena koliko je postizao u svojoj rookie sezoni.

 

Uslijedio je potom trejd u Detroit gdje je u sezoni 2000/2001. odigrao sezonu života, te je prosječno ubacivao 29,8 poena.  Potom je igrao još za WAshington i Dallas gdje je imao solidne brojke, da bi zatim u Milwaukeeju, Miamiju i Atlanti igrao epizodne uloge zbog svojih godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti