Nevjerovatni vlasnik Mavsa legendi poklonio 2,6 miliona dolara
Foto - EPA

Potpisao ga, pa mu uručio otkaz

Nevjerovatni vlasnik Mavsa legendi poklonio 2,6 miliona dolara

M. Šljivak

JJ Barea neće nositi dres Dallas Mavericksa u novoj NBA sezoni.

Ovaj 36-godišnji Portorikanac dobio je nedavno jednogodišnji ugovor od tima u kojem je proveo veći dio karijere, ali on neće igrati za Mavse ove sezone.

Vlasnik Mark Cuban ga je otpustio i tako mu je doslovno poklonio 2,6 miliona dolara za ugovor kojeg je potpisao 27. novembra i tako je nagrađen za sve što je učinio za ovaj tim.

Barea je dres Dallasa nosio od 2006. do 2011. godine i imao je važnu ulogu u osvajanju šampionskog prstena. U ekipu se ponovo vratio tri godine kasnije i od tada nije odlazio iz ekipe.

Imao je iskusni Portorikanac ulogu mentora Luki Dončiću. Taj posao je očigledno jako dobro uradio, pa ga je Cuban i nagradio zbog svega.

Ipak, on se nada da bi mogao odigrati barem još jednu sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta gdje je tokom karijere prosječno ubacivao devet poena po meču.

Top Komentari

dinass
Kuban je lud ali dobar i posten covjek
6 0
Hele
Ovakvih gospodina nam treba više
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi