Dječak izveo čudo na košarkaškoj utakmici i kući otišao punih džepova
Šou na poluvremenu donio je nevjerovatan potez dječaka koji je lagano u 25 sekundi pogodio četiri nevjerovatna šuta (Foto: Screenshot)

Pogodio je sve u 25 sekundi

Dječak izveo čudo na košarkaškoj utakmici i kući otišao punih džepova

M. Šljivak

Učenik sedmog razreda iz američke savezne države Sjeverna Dakota JJ Franks pogodio je prije nekoliko dana nestvaran šut s pola terena i kući je odnio nagradu od 10.000 dolara.

Amerikanci kao i uvijek znaju napraviti vrhunski šou kada je sport u pitanju. Dosta je tu intereakcije s navijačima koja im često donese i određenu korist.

Odavno se tokom poluvremena organizuju razne nagradne igre. Uglavnom se osiguraju vrijedne nagrade i navijači dobiju šansu da kući odu sretniji nego što su došli na utakmicu.

Tako je bilo i s dječakom iz Sjeverne Dakote. Učenik sedmog razreda JJ Franks uspio je pogoditi šut s pola terena i kući je odnio nagradu od 10.000 dolara.

7th-grader in North Dakota makes half-court shot to win $10K Find out more here: https://tinyurl.com/2p8ayrs9

Posted by KTIV News 4 on Wednesday, February 1, 2023

Dječak je prvo uspješno pogodio polaganje. Potom je lagano pogodio s linije slobodnih bacanja i šut za tri poena i sve je slutilo na pravi spektakl.

Oglasi

Uslijedio je potom šut s pola terena. Dječak je hrabro jednom rukom 'ispalio' loptu prema košu, a ona je ušla kao kap u obruč te je nastalo istinsko ludilo.

Apsolutno kompletna dvorana je skočila na noge. Ovaj dječak je postao prava zvijezda i ostavio je apsolutno sve u nevjerici zbog onog što je pogodio.

Srednja škola Bishop Ryan u Sjevernoj Dakoti tokom januara i februara omogućila je navijačima da se bore za nagradu od 10.000 dolara, ali uz jako teška pravila.

Odabrani ima 25 sekundi da pogodi polaganje, slobodno bacanje, trojki i šut s pola terena. Ovaj dečko je u tome uspio i zasluženo je kući otišao punih džepova.

Mali JJ sigurno će obradovati i roditelje ovom nagradom. Cifra je jako dobra i moći će se počastiti određenim stvarima.

Sudeći po lakoći postizanja poena njega bismo u narednim godinama mogli gledati upravo u dresu ove škole jer očigledno marljivo trenira i to je lako prepoznati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi