Joan Plaza i Alex Mumbru glavni kandidati za trenera Žalgirisa

Jasikevičius nije odolio zovu Barcelone

Joan Plaza i Alex Mumbru glavni kandidati za trenera Žalgirisa

Košarkaše Žalgirisa prije koji dan napustila je klupska igračka i trenerska legenda Šarunas Jasikevičius. 

Popularni Šaras zamijenio je na klupi Barcelone Svetislava Pešića koji je s Kataloncima neočekivano poražen u finalu doigravanja španjolskog prvenstva od Baskonie.

Upražnjeno mjesto na klupi slavnog litvanskog tima veliki je izazov za mnoge trenere a neslužbeno se saznaje da su najveći kandidati za klupu 'Zelene šume' španjolski stručnjaci Joan Plaza koji je dio prošle sezone vodio Zenit, te Alex Mumbru koji je nakon sjajne igračke karijere koju je većinom proveo u dresovima Reala i Bilbaa za kratko vremena postao i sjajan stručnjak, ispekavši zanat upravo u Bilbau. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi