Joe Alexander Besiktas tužio Besiktas i svoj bivši klub dao na arbitražu BAT-u

Amerikancu se više ne čeka

Joe Alexander Besiktas tužio Besiktas i svoj bivši klub dao na arbitražu BAT-u

Američki krilni košarkaš Joe Alexander danas je tužio svoj bivši klub Besiktas zbog neisplaćenih plaća iz prošle sezone. 

Njegovi agenti ispunili su sve potrebne formulare i slučaj predali BAT-u, inače službenom FIBA-inom tijelu zaduženom za ovakve slučajeve. 

Alexander je u prošloj sezoni igrao za Besiktas i bio jedan od najboljih košarkaša ovog kluba s 11.7 poena u prosjeku u turskom prvenstvu. On je jedan od rijetkih košarkaša koji nije napustio klub u trenutcima kada je nastupila kriza i kada su mnogi košarkaši napustili ovaj slavni klub. Suma za koju je tužio Besiktas je 100.000 američkih dolara.

Podsjetnika radi, ukoliko Amerikanac dobije ovaj postupak, sud će odrediti ovrhu turskom klubu koji će osim osnove Alexanderu platiti i velike kamate, kao i troškove suđenja FIBA-i. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi