Joe Bryant preuzeo Sparkse

Joe Bryant preuzeo Sparkse

Otac jednog od najboljih košarkaša svih vremena, zvijezde Los Angeles Lakersa Kobea Bryanta, Joe "Jellybean" Bryant novi je trener košarkašica Los Angeles Sparksa koje se natječu u WNBA ligi.

Joe Bryant je već radio kao prvi trener Sparksa od kolovoza 2005. pa do kraja sezone 2006., a sada na tu dužnost dolazi s mjesta pomoćnog trenera nakon što je smijenjena dosadašnja glavna trenerica Jennifer Gillom.

"Uživao sam radeći s Jennifer i nikada nije lako zamijeniti prijatelja i uvaženog kolegu", rekao je Joe Bryant.

Tokom igračke karijere Joe Bryant je proveo osam sezona u NBA ligi, a potom je gotovo čitavo desetljeće nastupao u Italiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.