Joe Dumars nakon 30 godina napušta Detroit

Joe Dumars nakon 30 godina napušta Detroit

Jedan od najvećih igrača u historiji Detroit Pistonsa Joe Dumars odlučio je nakon 30 godina napustiti klub iz Michigana.

Detroit je 1085. godine izabrao Dumarsa na NBA draftu, a nakon 14 igračkih sezona ostao je u klubu u ulozi generalnog menadžera.

Početak rada na toj funkciji donio mu je dosta uspjeha, a 2004. godine je Detroit osvojio i naslov NBA prvaka. Međutim, nakon toga krenuo je pad slavnih Pistonsa.

Ove sezone je Dumars pokušao spasiti sezonu dovođenjem Brandona Jenningsa i Josha Smitha, ali i to je bilo uzalud, jer Detroit ponovo neće izboriti plasman u doigravanje.

Iako Dumars još uvijek nije zvanično objavio odlazak iz kluba, lokalni mediji u Detroitu su objavili kako je to praktično gotova stvar, te da je Joe Dumars svoju odluku saopštio vodstvu kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.