Jojić novi trener KK Slavija
Sa novim trenerom do žele u "Ligu 8" BiH

Naslijedio Bogdana Stanojevića

Jojić novi trener KK Slavija

Mladen Jojić novi je trener Košarkaškog kluba Slavija, odlučila je Uprava člana „Lige 13“ BiH. On je sa timom iz Istočnog Sarajeva potpisao ugovor do kraja tekuće sezone.  

Jojić je tako na klupi Slavije naslijedio Bogdana Stanojevića koji je prošle sedmice odstupio sa funkcije šefa stručnog štaba, zbog loših rezultate u dosadašnjem dijelu šampionata.

Očekuje ga težak zadatak, jer u što skorijem roku treba vratiti poljuljano psihičko samopouzdanje igrača, a pred Jojića Uprava je postavila cilj prema kojem se Slavija mora plasirati u „Ligu 8“ BiH.

U dosadašnjoj karijeri Jojić je imao veoma dobre rezultate. Sa rumunskim Asesoft Ploestijem osvojio je FIBA kup. Četiri puta bio je prvak i pobjednik Kupa Rumunije. Trenirao je mlađe selekcije Bosne, a od seniorskih ekipa iz BiH bio je „šef“ u  Zrinjskom i Brotnju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.