Joke Vranković podnio ostavku u Širokom
Josip Vranković i pomoćnik Velić koji preuzima ekipu

Nakon poraza od Bosna ASA BHT

Joke Vranković podnio ostavku u Širokom

Nakon sinoćnjeg poraza od Bosna ASA BH Telecom, Josip Vranković je podnio ostavku na mjesto trenera Širokog Eroneta.

Široki je poražen na Pecari u susretu 2. kola Lige 8 nakon produžetka od Bosne ASA BHT, a sad već bivši trener Širokobriježana Josip Vranković odmah po povratku u svlačionicu podnio je svoju neopozivu ostavku.

Ovu su nam informaciju potvrdili iz Širokog:

"Tačno je. Vranković više nije trener KK Široki Eronet. Nakon poraza od Bosne Joke je odlučio da više ne vodi ekipu, jer je zaista iscrpljen, a poraz od Sarajlija samo je kap koja je prelila čašu.", kazao je Miljenko Karačić, generalni sekretar kluba sa Pecare.

Ekipu će do imenovanja novog trenera voditi Vrankovićevi pomoćnici Vlašić i Velić, a ime novog trenera moglo bi biti poznato već nakon večerašnje sjednice Upravnog odbora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.