Jokić vezao drugi triple-double, Mirza bez učinka

NBA

Jokić vezao drugi triple-double, Mirza bez učinka

D. Vejo

Sinoć je u NBA ligi odigrano 11 susreta. 

Košarkaši Denvera sinoć su savladali Milwaukee na gostovanju rezultatom 98:110. Ponovo je u dresu Nuggetsa noć za pamćenje imao mladi srbijanski košarkaš Nikola Jokić koji je ostvario drugi vezani triple-double učinak, te ubacio 13 poena, imao 14 skokova i 10 asistencija, dok je naš košarkaš Mirza Teletović ostao bez učinka na ovom susretu. 

U pobjedi Denvera istakao se Gallinari sa 22 postignuta poena, dok je to u redovima Bucksa bio Middleton sa 21.

Orlando je na svom parketu poražen od Knicksa rezultatom 90:101. Kada je u pitanju domaćim tim, istakao se Fournier sa 22 poena, a u gostujućoj ekipi to je bio Porzingis sa 20.

Atlanta je bila sigurna kod kuće protiv Dallasa sa 100:95. Kod domaćeg tima najefikasniji je bio Millsap sa 18 poena, dok je to u protivničkoj ekipi bio Barnes sa 25.

Philadelphia je poražena na gostovanju kod Miamia (125:98). Domaći tim do trijumfa je predvodio Johnson sa 24 poena, a u poraženom sastavu istakao se Covington sa 19.

Washington je ipak bio prejak na gostovanju za Toronto (96:105). Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović predvodio je svoj tim do pobjede sa 27 poena, dok se u domaćoj ekipi istakao DeRozan sa 24.

Thomas je sa 31. poenom predvodio Boston do pobjede protiv Clevelanda (103:99), dok su kod gostiju najefikasniji bili James i Irving sa 28 koševa.

Sacramento je pretrpio poraz na svom parketu od Netsa rezultatom 100:109. U domaćoj ekipi raspoložen je bio Hield sa 16 poena, a u redovima Netsa to je bio Lopez sa 24.

Clippersi nisu imali snage da zaustave raspoloženi Houston koji je slavio sa 103:122. Do trijumfa, goste je predvodio Harden sa učinkom od 26 poena, dok je kod domaćina zablistao Griffin sa 17.

Minnesota je na gostovanju savladala Utah rezultatom 80:107. Minnesotu je predvodio Towns sa 21. poenom, a Exum sa 15 koševa istakao se u poraženom timu. 

San Antonio je u uzbudljivoj završnici stigao do trijumfa nad Indianom (100:99). U pobjedi domaćina najbolju statistiku imao je Leonard sa 31. košem, dok je to u gostujućoj ekipi bio George sa 22.

New Orleans dobio je Detroit sa 109:86. Domaću ekipu do novih bodova predvodio je Davis sa 33 poena, dok se u poraženom timu istakao Leuer sa košem manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi