Bez Gajić i Jones u odlučujućoj utakmici kvalifikacija

Hurt dobila poziv

Bez Gajić i Jones u odlučujućoj utakmici kvalifikacija

H. Zilić

Žensku košarkašku reprezentaciju BiH u Orenbrugu u Rusiji od 4. do 6. februara očekuje ključni balon u kvalifikacijama za Eurobasket.

Našim djevojkama je potreban trijumf protiv Švicarske da bi obezbijedile plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Selektor Goran Lojo se pred put u Rusiju našao u problemima. Nakon Marice Gajić, koja zbog povrede propušta duel sa Švicarskom i Estonijom, selektor Lojo neće moći računati i na Jonquel Jones.

Umjesto Jones, selektor Lojo će u Rusiju povesti Courtney Hurt, koja ima naše državljanstvo, a trenutno igra u Francuskoj za Lille.

Jones neće biti na raspolaganju selektoru Loji zbog lakše povrede, a i sama koašrkašica želi da što spremnija dočeka finiš Eurolige, kao i Eurobasket, na koji bi naše djevojke trebale izboriti plasman, obzirom da smo kvalitetnija selekcija od Švicarske, iako ćemo nastupiti bez Gajić, Jones i od ranije povrijeđene Tamare Kapor.

Promo

Top Komentari

dinass
Da ne bude veresija od gotovog,ako se svicarska ppdcjeni bice kasno za vadjenje na jacoj reprezentaciji
2 1
zevs
jesmo nakupili ovih amerikanki
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi