Jones potpisao za Napoli
Jones je još jedan u nizu NBA igrača koji su došli u Evropu

Lega Basket

Jones potpisao za Napoli

Bek Damon Jones, koji je sebe godinama nazivao najboljim šuterom u NBA ligi postao je novi član Napolija, člana talijanske Lege Basket. Nakon što je prošlu sezonu završio u dresu Milwaukee Bucksa, Damon Jones je postao slobodan agent, ali tokom ljeta nije uspio naći novi klub, pa se poput mnogih igrača odlučio na dolazak u Evropu. Damon Jones se odlučio potpisati jednogodišnji ugovor s članom Lege Basket Napolijem.

33-godišnji bek je u karijeri igrao za Miami Heat, Cleveland Cavse i Milwaukee Buckse, a ponajbolju sezonu je imao 2004/2005 kada je s Miamijem osvojio šampionski prsten, a on je imao statistiku 11,7 poena po utakmici.

Jones se za Evropu odlučio kako bi povratio staru formu i možda se narednog ljeta vratio u neki NBA klub kako bi završio karijeru. Imao je ponuda iz ACB lige, ali i iz Rusije, međutim Jones se odlučio za Napoli iako klub nema nekih velikih ambicija ove sezone. Vjerovatno će i s njim i bez njega Napoli završiti u sredini tabele Lege.

Damon Jones je jedan od 15 bekova kojima su ugovori istekli ovog ljeta, a nisu našli novi klub. Među najpoznatijima su svakako Earl Boykins, Greg Buckner, Troy Hudson, Bobby Jackson, Brevin Knight, Tyronn Lue, Stephon Marbury, Rashad McCants, Jerry Stackhouse, Jamaal Tinsley ili Jacque Vaughn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.