Jones u Denveru, Andersen u Houstonu

NBA tržnica

Jones u Denveru, Andersen u Houstonu

A. Beganović

Dahntay Jones, sada već bivši košarkaš Denvera, potpisao je s Indiana Pacersima višegodišnji ugovor, objavio je taj NBA klub.

Jones je počeo 71 od 79 utakmica u regularnom dijelu sezone za Denver Nuggetse, a odigrao je svih 16 utakmica doigravanja u kojem je Denver došao do finala Zapadne konferencije.

Istovremeno su Houston Rocketsi, koji su tražili zamjenu za ozlijeđenog centra Yao Minga, objavili da su dogovorili prelazak Australca Davida Andersena (29). Andersen je igrao za Barcelonu u sezoni 2008/09, a prosječno je postizao 11 poena, te imao 4,1 skok po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti