Jonquel Jones uputila apel pravnim organima: "Molim vas za milost"

Bh. reprezentativka

Jonquel Jones uputila apel pravnim organima: "Molim vas za milost"

Haris Zilić

Jednoj od najboljih košarkašica svijeta Brittney Griner prijeti ogormna zatvorska kazna.

Griner bi mogla dobiti deset godina zatvora zbog posjedovanja ulja kanabisa koje su pronašli u njenim stvarima na aerodromu u Moskvi u feburaru ove godine.

Suđenje se privodi kraju, a konačna odluka trebala bi biti donešena u Petak.

Griner je saigračica i velika prijateljica bh. reprezentativke Jonquel Jones, koja je uputila apel ruskim pravnim organima, ali i dala je podršku svojoj prijateljici.

"Proteklih pet godina sam igrala u Rusiji u Ekaterinburgu. Bilo mi je odlično i uvijek ću biti zahvalna na uspomenama i prijateljstvima koje sam stekla tamo. Jedna od tih prijateljica koje sam stekla je i Brittney Griner", napisala je Jones na svom profilu i dodala:

"Ona je s Ekaterinburgom osvojila sedam titula prvaka Rusije i četiri titule Eurolige. Ponosno smo nosile dres Ekaterinburga i donosile titule za naše ruske navijače. Zbog toga danas molim da joj, zbog poštivanja sporta i u čast naših sjajnih uspomena iz Rusije, ukažete milost i pokažete razumijevanje prilikom izricanja presude u petak. Molim vas za milost."

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cg0AYgtpo4C/?utm_source=ig_embed&ig_rid=11da08bd-a743-4cf7-a2e9-9a6c4501e48a[/instagram]

Jones je s Griner igrala u ruskom Ekaterinburgu od 2018. godine do početka ruske invazije na Ukrajinu, a činile su fantastičan tandem pod košem, neki su bili mišljenja da je to bio najbolji tandem u historiji ženske košarke.

Jonquel Jones će u septembru predvoditi reprezentaciju Bosne i Hercegovine na historijskom Svjetskom prvenstvu koje se održava u Australiji.

Naše košarkašice su u grupi sa Kinom, Južnom Korejom, SAD-om, Belgijom i Portorikom, a četiri prvoplasirane selekcije izborit će palsman u nokaut fazu.

Podsjetimo, izabranice Gorana Loje plasman na SP ostvarile su sjajnim petim mjestom na prošlom Eurobasketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi