Jonquel Jones najbolja u redovima Connecticuta

WNBA

Jonquel Jones najbolja u redovima Connecticuta

E. Škorić

Bh. reprezentativka odigrala je još jednu dobru partiju u WNBA ligi.

Njen Connecticut Sun lider je Istočne konferencije u WNBA ligi, ali je ipak doživio poraz na gostovanju u Indiani rezultatom 73:67.

Jones je u ovom meču bila najefikasnija košarkašica gostiju sa 16 poena i devet skokova te dvije asistencije. Robinson sa 19 poena bila je najbolja u sastavu Indiane i ujedno najbolja igračica utakmice.

Nedavno nas je Jones sve oduševila na Evropskom prvenstvu u dresu BiH, ali ubrzo nakon toga vratila se u SAD i nastavila s mečevima za svoj klub.

Trenutno je jedna od najboljih igračica WNBA lige i druga poenterka sa prosjekom od 21.2 poen po meču. Vodeća je u rubrici skokova jer prosječno bilježi 10.2 skoka.

Dobrim igrama izborila je mjesto u WNBA All-Star utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi