Jordan: Jackson će napraviti dobar posao u Knicksima

Jordan: Jackson će napraviti dobar posao u Knicksima

Jedan od najvećih košarkaša svih vremena Michael Jordan vjeruje kako će njegov bivši trener iz Chicago Bullsa Phil Jackson imati mnogo uspjeha kao predsjednik NY Knicksa. 

Najuspješniji NBA trener svih vremena preuzeo je mjesto predsjednika jednog od najvećih NBA klubova za godišnju platu od 12 miliona dolara, a Jorda misli da je napravio dobar potez iako ranije nije radio kao predsjednik. 

"Phil može napraviti dosta dobrih stvari s Knicksima jer je nadaren. Ima fantastičan odnos s igračima te izvlači najbolje iz svakoga od njih. Samo zato što nikad prije nije bio predsjednik ne znači da neće uspjeti", kaže Jordan i dodaje:

"Znam da je želio biti predsjednik već neko vrijeme i uvjeren sam u njegov uspjeh ako ima prave igrače”, rekao je Jordan.

"Phil je pametan. Brzo će sve pohvatati te će imati mnogo osoba koje su mu voljne pomoći, uključujući i mene", istakao je Jordan koji je pod trenerskom palicom Phila Jacksona u dresu Bullsa osvojio šest naslova NBA prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.