Jordan je znao i poniziti saigrača: "Zašto plačeš? Ja sam ti donio prsten"

Legendarni košarkaš nije imao osjećaja

Jordan je znao i poniziti saigrača: "Zašto plačeš? Ja sam ti donio prsten"

A. Čaušević
Teme:

U dokumentarcu Posljdnji ples koji govori o karijeri Michaela Jordana otkrivena je i lošija strana legendarnog košarkaša. 


Posljednju titulu Bullsi su s Jordanom osvojili 1998. godine nakon što su u finalnoj seriji bili bolji od Utah Jazza sa 4:2.

Joe Kleine je tada imao 36 godine i bližio mu se kraj karijere. U doigravanju nije često igrao, međutim na kraju je dobio prsten kao i svi ostali igrači.

Tokom proslave košarkaš koji je te sezone u regularnom dijelu odigrao 46 utakmica uz dva poena u prosjeku je zaplakao od sreće.

"Zašto plačeš? Ja sam čovek koji je igrao i donio ti prsten", poručio je Jordan Kleineu kada ga je vidio uplakanog.

Kleine je još jednu godinu ostao u Bullsima, nakon toga je nastupao za Phoenix Sunse i Portland Trail Blazerse. Karijeru je završio 2000. godine.

Top Komentari

dinass
Supacki mada je ustvari istina.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi