Jordan postaje bivši

NBA vijesti

Jordan postaje bivši

Sinoć je završen regularni dio NBA sezone, a već danas se spominju smjene na klupama pojedinih klubova. Jedan od sigurnih koji neće sljedeće sezone voditi ekipu je trener Philadelphije Eddie Jordan.

Uprava Sixersa je razočarana rezultatima ove sezone. Pod vodstvom Jordana Philadelphia je završila sezonu skorom 27-55 i prvi put nakon tri godine nije ušla u doigravanje. Ipak, ono što još više brine upravu je činjenica da je tim dosta stagnirao u odnosu na prošlu sezonu.

Trojica mladih igrača od kojih se očekivao veliki napredak, Marreese Speights, Thaddeus Young i Lou Williams, nisu napravili korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu, Elton Brand nije opravdao ugovor vrijedan 80 miliona dolara, Samuel Dalembert je bio lošiji nego prošle sezone, dok je jedino Andre Iguodala ostao na razini prošle sezone, ali on nije mogao sam.

Prošle sezone je Philadelphia završila sezonu kao šesta na Istoku i ispala u prvom krugu play offa od Orlanda, a u odnosu na ekipu iz prošle sezone jedino nedostaje play Andre Miller koji je otišao u Portland.

Pred početak sezone Jordan je potpisao trogodišnji ugovor, a klub mu za dvije preostale godine duguje 6 miliona dolara. U karijeri je Jordan vodio Washington i Sacramento i ima omjer pobjeda i poraza 230-288.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.