Jordan: Samo dvije sjajne ekipe u NBA, ostale su smeće

Legendarni košarkaš se dotakao situacije u najjačoj ligi

Jordan: Samo dvije sjajne ekipe u NBA, ostale su smeće

E. Ganibegović

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, za neke vjerovatno i najbolji, Michael Jordan dao je zanimljivu izjavu za američki Cigar Aficionado.

Legendarni košarkaš, koji je najveći dio svoje karijere proveo u Chicago Bullsima, prokomentarisao je sadašnje stanje u NBA ligi.

"Kada je u pitanju natjecanje mislim da će NBA ligi biti nanijeta šteta. Došlo je do toga da ćemo imati jednu ili dvije ekipe koje će biti sjajne, dok će ostale biti smeće. Ako ne to, imat će problema da prežive u poslovnom okruženju", rekao je Jordan.

Osim trenutnog stanja u najjačoj ligi svijeta, Jordan je govorio još o pitanju "najboljeg" svih vremena.

"Nikada nisam igrao protiv Wilta Chamberlaina ili Jerrya Westa. Reći da je neko bolji od nekog drugog ne bi bilo fer. Šest puta sam bio prvak, dok je Bill Russell 11 puta. Da li je onda Russel bolji od mene ili ja od njega? Ne, jer smo igrali u drugim vremenima", poručio je Michael.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi