Jordan smijenio Browna

Jordan smijenio Browna

Slavni američki košarkaški trener Larry Brown nije više šef stručnog štaba Charlotte Bobcatsa.

Sedamdesetogodišnji stručnjak je morao napustiti poziciju zbog slabih rezultata, a predsjednik kluba i izvršni direktor Michael Jordan još nije imenovao njegovog nasljednika. Charlotte je u ovoj sezoni upisao devet pobjeda i 19 poraza.

"S Brownom sam se sastao nakon jutarnjeg treninga. Obojica smo se složili da ekipi treba promjena trenera'', kazao je jedan od najboljih igrača svih vremena Michael Jordan i dodao da Brown ostaje u klubu kao savjetnik, prenose agencije.

Brown je u dugoj trenerskoj karijeri vodio brojne ekipe, kao što su Denver Nuggets, New Jersey Nets, San Antonio Spurs, Los Angeles Clippers, Indiana Pacers, Philadelphia 76-ers, Detroit Pistons, New York Knicks i Charlotte Bobcats u NBA ligi, te UCLA i University of Kansas u NCAA univerzitetskoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.