Legendarni Jordan objasnio zbog čega nije trener i "prozvao" današnje igrače
FOTO - EPA

Legendarni Jordan objasnio zbog čega nije trener i "prozvao" današnje igrače

A. Beganović

Po mnogima najbolji košarkaš svih vremena, Michael Jordan, objasnio je zbog čega je odustao od trenerske karijere.

Jordan je u razgovoru za američke medije istakao da nema strpljenja i da je problem to što igrači danas nisu fokusirani na ono na šta je on bio fokusiran.

„Nemam strpljenja da budem trener. Glavni problem je što današnji igrači nisu fokusirani na ono na što sam ja bio fokusiran. Odnos prema igri se potpuno promijenio", istakao je Jordan za američke medije pa dodao:

"Zamoliti nekoga da se prema igri ponaša onako kako sam se ponašao u svoje vrijeme bilo bi nepravedno prema tom igraču. Ako nije učinio ono što tražim, teško je znati kakva će biti moja reakcija. Mislim da ne bih imao strpljenja. U stvari, uvijek sam vjerovao da nisam bio u mogućnosti da budem trener, jer se moja vizija igre jako razlikuje od vizije modernih igrača“, rekao je Jordan.

Promo

Top Komentari

dinass
Drugim rijecima zivac si i udavio bi danasnje umazene zvjezdice. Zamisli Jordana da trpi ono *****sko ponasanje igraca Golden S.
2 0
user1596870987
Milioni na planeti su se budili i strepili kada ce i kako Jordan da odigra, sta ce da uradi, sta da izmisli, koga ce da izlevati...pa Kobi je igradio onakvu karijeru bukvalno kopirajucu njega, gledao trenirao i primijenio...kada mi ovi danasnje mrge podmecu pod kosarkase povraca mi se
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi